2011. november 10., csütörtök

Tervezett fordítások, Stipi-Stopi, illetve új Koreai filmek ismertetője

Sziasztok!
Most sem felirat, de hamarosan jön az is ne aggódjatok. :3 Nézelődtem új koreai filmek után a neten, és találtam is pár nekem nagyon tetszetőset, de sajnos nincs még hozzájuk angol felirat. De ha már ez van akkor le is stoppolnám előre őket, illetve ajánlanám majd megnézésre.

De előbb íme egy lista, a többi tervezett filmről kb. fordítási sorrendben 
(illetve hát majd az angol felirat megjelenések szerint a 2011*-esek)
MÓDOSÍTÁS: LILÁVAL A MÁR MÁSOK ÁLTAL BETERVEZETTEK
HELLO STRANGER (2010)
MY LOVE (2008)
SEASON OF A GOOD RAIN (2009)
CHILING ROMANCE* -  MIORY FS
MY PET* - DWAEJITOKKI FS
PAINED*
SKY AND OCEAN (2009)
SHORT, SHORT, SHORT! *
NICE SHORTS!*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 BLIND - ÉN :)
 Történet:
Egy egyetemi diáklány egy nap eltűnik, majd előkerül mint egy cserbenhagyás áldozata. A rendőrség feltételezve hogy az elrabló és a vezető ugyanaz a személy, nyomozást indít és talál két tanút, de mindkettő mást állít. Egyikük Soo-Ah, aki egy ígéretes rendőrjelölt volt , míg egy balesetben el nem vesztette szeme világát a másik Gi-Seob, egy fiatal magának való, lázadó kamasz.
Vélemény:
 Még így is, hogy csak nagyon keveset értek koreaiul, meg, amit kilogikáztam, ez a thriller nagyon izgalmas, kár, hogy még senki nem kezdte el fordítani. A vak-téma miatt picit Audrey Hepburn egyik filmjére a Várj míg sötét lesz-re emlékeztet, annál is a párnát szorongattam. Egy szó mint száz, ajánlom azoknak, akik szeretik az izgalmas, jó thrillereket, mert ez bizony köztük van. :)
http://www.youtube.com/watch?v=9oRyc7fqnCE
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ALWAYS
(Jani74 fordítja - Nem tudom mi lesz vele, letörölte minden fordítását :( remélem nem adja fel mégsem tudom, hogy megrendült a hite az emberek felé)
Történet:
Egy ex boxoló, aki elzárja magát az emberektől és a környezetétől és egy telemarketinges, aki megőrzi vidámságát, miközben folyamatosan romlik látása, míg egy napon teljesen vak nem lesz. Az ő érzéseiket, szerelmüket meséli el a film.
Vélemény:
Úgy érzem Han Hyo Joo garancia rá, hogy ez a film nem lehet rossz, bevallom szégyenemre So Ji Sub-bal még egy filmet sem láttam de az ő karaktere is jónak tűnik, szerintem egy szomorú, de megható drámára számíthatunk.
http://www.youtube.com/watch?v=0sLQl8Lp_Bc
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LATE AUTUMN - MESÉS DÉL KOREA
Történet: 
Két idegen története, akik egy Seattle-be tartó  buszon találkoznak. A nőt nemrég engedték ki a börtönből, ahová a férje meggyilkolásáért került be. A férfi kölcsön kér a nőtől buszjegyre majd cserébe biztosítéknak odaadja a karóráját. Mikor újra találkoznak, vonzalom ébred közöttük.
Vélemény:
Ugyan még nem láttam, de az előzetes alapján egy érdekes, kissé talán elvont művészfilm-félére számítok, és érdekes lesz a színészeket angolul beszélni hallani.
www.youtube.com/watch?v=wSMx9jB4MaI
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MY HEART BEATS - ÉN :)
(18+)
Történet:
Juri egy 37 éves magányos angol professzor, aki úgy dönt, pornószínésznővé válik és egy maszkkal rejti el az arcát. Egy régi ismerőse segítségét kéri és hamarosan megkezdődik a katona szintű kiképzés majd belép a felnőtt filmipar világába. Itt találkozik a 23 éves Byul-lal, akinek álma, hogy professzor lehessen. A film egyszerre humoros, erotikus mégis kicsit elgondolkodtató és elszomorító.
Vélemény:
Szeretem a felnőtt témájú koreai filmeket, nekem most ők a leghitelesebbek a szexualitás és érzelmek ábrázolásában. A színészek/karakterek különösen szimpatikusak az előzetes alapján, és nem értem, hogy egy ennyi díjat kapott filmhez miért nincs még angol felirat. Ami meg végképp szomorú, hogy a főszereplő színésznő, Yoo Dong Sook 2010.11.11-én elhunyt influenzában (H1N1). Nyugodjon békében! :( Már csak az ő emlékére is lefordítom ezt a filmet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése